Kunst en Kind Kampen

Je neus in de boter

‘Je neus in de boter’ is een 3-delige lessenserie over spreekwoorden.
Eerst zijn er 2 video-lessen waarin de kinderen aan het werk worden gezet om oude meesters (Rembrandt, Jan Steen, Pieter Breughel) te bestuderen en spreekwoorden te ontdekken. Deze 2 eigentijdse lessen zijn lesstof-vervangend voor geschiedenis en taal.
De finale is een gastles waarbij de leerlingen hun eigen poster maken met een knipoog naar het verleden. In de greenscreenfotostudio, gekleed in ouderwetse kleding en klompen beelden de kinderen de spreekwoorden uit die zij ontdekt hebben. De foto’s en de tekeningen resulteren in een unieke A2 poster waarin niemand voor spek en bonen meedoet. Inclusief A2 posters voor alle leerlingen.

WAAR IS WATTE?!

‘Waar is Watte?!’ is een multidisciplinair project waarbij de kinderen op een interactieve manier hun eigen zoekplaat maken. Brainstormen, storyboards maken, tekenen, allitererende zoekwoorden bedenken, kostuums en een greenscreen fotoshoot resulteren in een te gekke A2 zoekposter waar elk kind op voorkomt. Het project is aan te sluiten bij elk thema!

RIJMROCKERS KAMPEN

Rijmrockers is een muziekproject waarbij de kinderen hun eigen lied schrijven, opnemen en een videoclip maken. Brainstormen, schrijven, oefenen, opnemen en acteren resulteren in een origineel lied met een eigen videoclip die op youtube gezet kan worden.

PROJECTDAG BOEKSTERREN

Boeksterren is een dagvullend programma waarbij de kinderen alle ingrediënten maken voor hun eigen stripboek. Brainstormen, schrijven, tekenen, ontwerpen, een workshop poseren voor de camera, kostuums en een greenscreenfotoshoot zijn de kernwoorden. Een kinderboekillustrator verwerkt alle onderdelen tot een fantastisch stripboek. Een speciaal programma is ontwikkeld voor de kinderboekenweek.