K1 — Rondleiding en lesbrief

Bezoek aan de Kamper Koggewerf

Op het knooppunt van cultuureducatie en kennisverwerving. Programma binnen het thema Kogge, Kampen, Hanze, Middeleeuwen: bezichtiging van de Kogge, rondleiding over de werf, bezoek middeleeuws huisje en expositie. De rondleiding over Kogge en werf vindt plaats door ervaren gidsen, die zelf als bemanningslid op het schip gevaren hebben.

Programma voor groep 5 en 6

Informatie materiaal docent, “kijk uit je doppen” speur- en zoektocht en lessuggesties. Bij dit programma ligt het accent op: hoe leefde en werkte men vroeger in en buiten Kampen en hoe zeilde men in de Middeleeuwen.

Programma voor groep 7 en 8

Rondleiding met uitleg, speur- en zoektocht, en lessuggesties. Bij dit programma ligt het accent op: de handel, het varen langs Europese kusten, de Ommelandvaart en de machtspositie die Kampen had in die dagen.

Beide programma’s kunnen worden aangevuld met een kort zeemansverhaal van circa 15 minuten. Hiervoor wordt € 30,- extra in rekening gebracht.

Periode
In overleg
Locatie
Kamper Koggewerf
Duur
1,5 uur
Kosten
Zonder lesbrief €3,00 per leerling, met lesbrief en achtergrondinformatie €3,50 per leerling. Leerkrachten gratis
Code
K1

Maximaal aantal leerlingen 25, bij meer van tevoren overleggen

Website www.kogge-kampen.nl

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Leerkracht
Beeldend
Dans
Drama
Erfgoed
Muziek
Media
Taal

Kunst en Kind is het netwerk van basisscholen en cultuur aanbieders die samen zorgdragen voor een passende invulling van de cultuureducatieve elementen die horen bij het schoolleerplan. Kunst en Kind wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van gemeente Kampen en provincie Overijssel.