B16

Bibliotheekbezoek

In groep 3 richten de bezoeken zich op de beginnende lezer en het vinden van de weg in de eerste leesboekjes, met de nadruk op leesplezier (rijkdom aan boeksoorten, samenlezen). 

In groep 5 wordt de collectie 8-12 jaar toegelicht en de indeling in ‘belevingswerelden’. Waar vind je welk boek in de bieb?

In groep 8 maken de leerlingen kennis met de collectie 12+ aan de hand van opdrachten met QR-codes. Deze codes wijzen hen bijvoorbeeld naar de C-boeken en de Engelse boeken.

Uiteraard lenen alle kinderen bij een bibliotheekbezoek een mooi boek dat ze meenemen naar huis of naar school. Ouders zijn van harte welkom om mee te komen en zo te ontdekken wat de Bibliotheek te bieden heeft voor hun kind(eren).l. 

Periode
Het gehele jaar mogelijk
Locatie
Stadskazerne
Duur
1 uur
Kosten
€2,50 per leerling (dBos-scholen gratis indien opgenomen in jaarplan)
Code
B16

Adviesperiode groep 3:  januari

Adviesperiode groep 5: november

Adviesperiode groep 8: maart

Website https://www.bibliowijzeroverijssel.nl

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Leerkracht
Beeldend
Dans
Drama
Erfgoed
Muziek
Media
Taal

Kunst en Kind is het netwerk van basisscholen en cultuur aanbieders die samen zorgdragen voor een passende invulling van de cultuureducatieve elementen die horen bij het schoolleerplan. Kunst en Kind wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van gemeente Kampen en provincie Overijssel.