BK2 — rondleiding

Leer de Bovenkerk kennen

Als je het over de geschiedenis van Kampen hebt, kun je niet om de Bovenkerk heen. Sinds de middeleeuwen heeft het gebouw de opvattingen over geloven en de vormen waarin dat werd beleefd, weerspiegeld. Dat bleek sterk samen te hangen met de manier waarop de stad Kampen tot ontwikkeling kwam. In de kerk worden rondleidingen gegeven, waarbij in overleg met de school extra aandacht kan worden gegeven aan thema’s als: bouwstijlen, geschiedenis van de kerk, gebruik van de kerk in de Late Middeleeuwen en na die tijd, symboliek en overige wensen.

 

 

Periode
hele jaar op aanvraag
Locatie
de Bovenkerk
Duur
1 uur
Kosten
€ 2,- per ll. met een minimum van € 20 per groep
Code
BK2

Deze rondleiding laat zich ook combineren met BK4  Orgels in de Bovenkerk

Combi BK2 + BK4 € 1,50 per leerling voor de kerk, 45 min. orgel en 45 min. rondleiding € 70,00 per groep + € 2,00 per leerling (groep wordt gesplitst)

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Leerkracht
Beeldend
Dans
Drama
Erfgoed
Muziek
Media
Taal

Kunst en Kind is het netwerk van basisscholen en cultuur aanbieders die samen zorgdragen voor een passende invulling van de cultuureducatieve elementen die horen bij het schoolleerplan. Kunst en Kind wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van gemeente Kampen en provincie Overijssel.