S11-S12 — voorstelling

Onder de Grond

Heb je je wel eens afgevraagd waar je uitkomt als je een gat graaft naar de andere kant van de wereld?

Lev woont op de eindeloze ijskoude vlakte. Zijn ouders verzamelen lege flessen en iedere dag komen er meer bij. Hij bouwt er een wereld van om de kou buiten en de kou in zijn hart niet zo te voelen. Mare haar vader verdween in de golven die tegen het warme eiland slaan. Ze stuurt hem flessenpost maar hij antwoordt nooit. Mares moeder wil er niet over praten en doet net alsof hij nooit bestaan heeft. Mare en Lev dromen over een leven ergens anders, maar ‘ergens anders’ lijkt zo ver weg. 

Precies op hetzelfde moment besluiten zowel Mare als Lev een gat te graven naar de andere kant van de wereld. In de diepste diepte komen ze elkaar tegen. Twee mensen die elkaar vinden. Ze besluiten samen verder te trekken en een plek te zoeken die ze beiden niet kennen. Want samen alleen zijn is altijd nog beter dan in je eentje eenzaam zijn.

Onder de Grond is een poëtische voorstelling boordevol sfeervolle livemuziek. De spelers creëren ter plekke de beelden van de voorstelling. Er wordt geknipt, gevouwen, getekend en bestaande objecten krijgen op speelse wijze een nieuwe betekenis

Periode
Maandag 16 januari 2023
Locatie
Stadsgehoorzaal Vestzaktheater
Duur
45 minuten
Kosten
€ 4,50 per leerling
Code
S11-S12

Maximaal 120 leerlingen en begeleiders per voorstelling

Voorstellingen

S11 Maandag 16 januari 11.00 uur

S12 Maandag 16 januari 13.30 uur

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=z3SuPnrHBDQ&t=28s

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Leerkracht
Beeldend
Dans
Drama
Erfgoed
Muziek
Media
Taal

Kunst en Kind is het netwerk van basisscholen en cultuur aanbieders die samen zorgdragen voor een passende invulling van de cultuureducatieve elementen die horen bij het schoolleerplan. Kunst en Kind wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van gemeente Kampen en provincie Overijssel.