BK4 — rondleiding

Orgels in de Bovenkerk

Een kijkje bij de orgels in de Bovenkerk onder leiding van de stadsorganist Ab Weegenaar is een waar avontuur voor de kinderen. Losse orgelpijpen van heel klein tot heel groot worden met de mond aangeblazen. Zo ontdekken ze dat de pijpen heel verschillende klanken voortbrengen, van heel laag tot heel hoog. Ze leren wat registers, blaasbalgen, hoeden op pijpen, octaven en klavieren zijn. Op het grote orgel kan heel zacht gespeeld worden, maar als de kinderen alle registers opentrekken gaat de organist “vol” op het orgel waardoor ze het helemaal voelen trillen in hun lichaam!

Periode
hele schooljaar
Locatie
de Bovenkerk
Duur
1 uur
Kosten
€ 1,50 per leerling voor de kerk + € 50,00 per uur per groep
Code
BK4

Maximaal aantal leerlingen:  15

Deze excursie laat zich ook goed combineren met BK1, BK2 of BK3

Combi BK 1 of BK2 of BK3 + BK4 € 1,50 per leerling voor de kerk, 45 min. orgel en 45 min. rondleiding € 70,00 per groep + € 2,00 per leerling (groep wordt gesplitst)

Deze excursie kan ook bij orgels in andere kerken worden gegeven.

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Leerkracht
Beeldend
Dans
Drama
Erfgoed
Muziek
Media
Taal

Kunst en Kind is het netwerk van basisscholen en cultuur aanbieders die samen zorgdragen voor een passende invulling van de cultuureducatieve elementen die horen bij het schoolleerplan. Kunst en Kind wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van gemeente Kampen en provincie Overijssel.