B21 — lesserie

Schoolschrijver

De Schoolschrijver: dé kruistbstuiving tussen lezen en creatief schrijven!

Met een maandprogramma van De Schoolschrijver verbeter je in een paar lessen het lezen en schrijven van je klas en het taalplezier van je leerlingen. Bovendien krijg je als leerkracht zelf nieuwe ideeën voor inspirerende lesopdrachten. De digibordlessen en live lessen met bekende kinderboeenschrijvers zorgen voor een betere woordenschat, meer leesmotivatie en meer zelfvertrouwen bij lezen en schrijven. Vervang een paar stellessen door een maandprogramma en je kunt na een korte voorbereiding aan de slag.

Meer informatie: dit is De Schoolschrijver-maand-De Schoolschrijver

Periode
Hele schooljaar
Locatie
(deels) online op school
Duur
meerdere lessen per maand
Code
B21

Dankzij subsidie van Kunst & Kind kunnen we een maandprogramma naar keuze incl schrijversbezoek aanbieden voor groep 6-8 voor €4,50 per leerling (uitgaande van 3 deelnemende groepen per school).

Contact expert in Bibliotheek Kampen: Marrit Hendriks

mhendriks@bibliotheekkampen.nl

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Leerkracht
Beeldend
Dans
Drama
Erfgoed
Muziek
Media
Taal

Kunst en Kind is het netwerk van basisscholen en cultuur aanbieders die samen zorgdragen voor een passende invulling van de cultuureducatieve elementen die horen bij het schoolleerplan. Kunst en Kind wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van gemeente Kampen en provincie Overijssel.