KK6 — digitale rondwandeling

Steurneus van Kampen

Aan de hand van een gratis app op je smartphone of tablet ga je op een speelse manier de stad verkennen. Er zijn bij 7 locaties opdrachten en spelletjes te doen. Is de app uitgespeeld dan mag je je Steurneus van Kampen noemen en krijgt elke leerling een heuse Steurneuspenning als aandenken (af te halen in Quintus).

Locaties die bezocht worden: oa Stadskazerne, Stedelijk Museum, Stadsgehoorzaal, Bovenkerk, Quintus. Je kunt de route tussentijds onderbreken en later vervolgen. Daardoor laat hij zich gemakkelijk combineren met een bezoek aan een van de gebouwen die in de app belicht worden voor een aanvullende workshop of rondleiding. Kijk hiervoor ook bij het overige aanbod van Kunst en Kind. 

 Je kunt de speurtocht op aanvraag ook doen met begeleiding van een educatief medewerker van Kampen en Beyond. Dan krijg je tijdens de speurtocht extra informatie en inzicht over de stad, de gebouwen en de vragen die in de app gesteld zijn. Leerkrachten krijgen een bijbehorende handleiding en antwoordmodel. 

Download (iOS): helaas inactief geworden

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.quintuskampen.steurneusvankampen&gl=NL

Periode
hele jaar
Locatie
in de stad en/of op school
Duur
1,5 uur
Kosten
gebruik app: gratis te downloaden op playstore of appstore Met begeleiding: € 3,75 per leerling
Code
KK6

1 educatief begeleider voor maximaal 25 leerlingen. 

website: www.kampenandbeyond.com/nl/educatie

Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Leerkracht
Beeldend
Dans
Drama
Erfgoed
Muziek
Media
Taal

Kunst en Kind is het netwerk van basisscholen en cultuur aanbieders die samen zorgdragen voor een passende invulling van de cultuureducatieve elementen die horen bij het schoolleerplan. Kunst en Kind wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van gemeente Kampen en provincie Overijssel.